Кулінарія

Борщ

Гарячий борщ готують на м’ясному бульйоні з буряком, картоплею та морквою. Чим довше суп настоюється – тим смачніше виходить.

Інгредієнти:

  • 500 р буряків,
  • 300 г картоплі,
  • 1 велика морква,
  • 1 велика цибулина,
  • 3 зубчики часнику,
  • 500 мл м’ясного бульйону (у мене курячий),
  • кріп,
  • спеції.

Як приготувати:

  • Овочі помити й очистити. Цибулю нарізати дрібними кубиками, часник дрібно порубати. Інші овочі нарізати соломкою.
  • У каструлю з товстим дном плеснути рослинне масло.
  • Розігріти, обсмажити цибулю до прозорості. Додати картоплю і буряк, обсмажити 5 хвилин.
  • Додати моркву і часник, смажити ще 2 хвилини.
  • Додати спеції (лавровий лист, чорний перець).
  • Влити бульйон, варити на середньому вогні до м’якості овочів.
  • Посипати кропом, борщ перемішати.
  • Залишити настоятися мінімум 30 хвилин. Я залишаю витримуватися ніч.
  • Подати на обід борщ гарячим з вареним яйцем і/або сметаною.